Etkinlikler

2024-2025 Güz
Oryantasyon Programı | 29 Eylül 2024 CUBO Boya Çalıştayı | 26 Eylül 2024 TOSCA Disiplinlerarası Tiyatro Gezisi | 26 Eylül 2024 Kedi Evi Tasarım Çalıştayı | 30 Eylül 2024 Veteriner Kliniği Teknik Gezisi | 03 Ekim 2024 Akra Antalya Hotel Teknik Gezi | 03 Ekim 2024 Türk Resminde Soyut Yaklaşımlar Söyleşisi | 03 Ekim 2024 Dual Interiors Çalıştayı | 03 Ekim 2024 Görünenin Ötesinde: Pareidolia Disiplinlerarası Söyleşi | 03 Ekim 2024 Mercan Dede Sergisi | 05 Ekim 2024 Kristal Mutfak ile Tasarım Söyleşisi | 07 Ekim 2024 Giyilebilir Aksesuar Çalıştayı | 11 Ekim 2024 ABU Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Disiplinlerarası Söyleşi | 18 Ekim 2024 Geberit Islak Hacim Uygulamaları | 22 Ekim 2024 İtalya'da Yüksek Lisans Yapmak - Mezun Etkinliği | 23 Ekim 2024 Algıyı Tasarlamak - Disiplinlerarası Söyleşi | 31 Ekim 2024 Mezun Ziyaretleri (I ve II) | 02 Kasım 2024 Tehlike Altındaki Geçmiş: Kültürel Mirası Korumak için Bilinç Oluşturmak | 05 Kasım 2024 7. Uluslararası Değişik Doğal Taş Tasarım Yarışması - Tasarım Söyleşisi | 12 Kasım 2024 Aytaş Yapı Teknik Gezisi | 19 Kasım 2024 Dual Interiors – Mobilya Atölyesi Teknik Gezisi | 20 Kasım 2024 Yöntime ile Tasarım Söyleşisi | 22 Kasım 2024 Pil Fabrikası Teknik Gezisi | 26 Kasım 2024 Prof. Dr. Edhem ELDEM ile Tasarım Söyleşisi | 28 Kasım 2024 Tohum Otizm Vakfı ile Tasarım Söyleşisi | 29 Kasım 2024 Escape from Sofa ile Tasarım Söyleşisi | 02 Aralık 2024 Abra Studio ve Abra ID - Cem Cemal Çobanoğlu | 04 Aralık 2024 Yeşim Kozanlı ile Tasarım Söyleşisi | 10 Aralık 2024 Simetri Merdiven Teknik Gezisi | 11 Aralık 2024 Fiziksel Engellilik Deneyimi - Etkileşimi | 20 Aralık 2024 İçmimarlık Kültürü ve Kavramı | 27 Aralık 2024 Mezunlar Forumu I | 27 Aralık 2024 Yeni Yıl Ağacı Tasarım Yarışması Sergisi | 27 Aralık 2024
Bölüm Kataloğu
Etkinlikler

2024-2025 Bahar

2024-2025 Güz

2023-2024 Bahar

2023-2024 Güz

Tanıtım

İletişim

Kristal Mutfak ile Tasarım Söyleşisi | 07 Ekim 2024

07.10.2024 tarihinde ders yürütücülüğü ve gözetmenliği Dr. Öğr. Üyesi Enes Can KILIÇ, Öğr. Gör. Dr. Melda YILDIZ, Öğr. Gör. Dr. Narin FARAVAR TAŞDEMİR ve Arş. Gör. Müge DEVELİER tarafından yapılan IAED 3001 Mekan Tasarım Stüdyosu V dersi kapsamında, Kristal Mutfak’ı temsilen Gıda ve Endüstriyel Mutfak İş Danışmanı Arian FARAVAR "Restoran Endüstrisinde Gastronomi ve Endüstriyel Mutfak Uygulama Standartlarının Analizi" başlıklı bir sunum gerçekleştirmiştir. Sunumda, öğrencilere endüstriyel mutfak tasarımıyla ilgili temel bilgiler aktarılmıştır. Özellikle mutfak çeşitleri, minimum mutfak ölçüleri ve mutfak tasarımında dikkat edilmesi gereken kritik unsurlar üzerinde durularak mutfak tasarımında "yapmalı/yapmamalı" şeklinde verilen örneklerle, öğrencilerin mutfak planlamasındaki hataları ve doğru yaklaşımları görmeleri sağlanmıştır.


Mutfakların doğru ve verimli bir şekilde tasarlanması için öğrencilere tasarım süreçlerinde profesyonel standartlara uygun hareket etmeleri hakkında bilgi verilmiştir. Bu kapsamda, mutfak tasarımının sadece estetik değil, aynı zamanda fonksiyonellik, güvenlik ve ergonomi gibi kriterlere uygun olması gerektiği vurgulanmıştır.


Gastronomi sektöründe geçerli olan yönetmeliklere ve yönergelere de değinilen sunumda; özellikle hijyen standartları, çalışma güvenliği ve enerji verimliliği konularının endüstriyel mutfaklarda dikkatle ele alınması gerektiği belirtilmiştir. Tasarımların, yerel ve uluslararası mevzuatlara uygun olarak yapılmasının, işletmelerin sürdürülebilirliği ve kullanıcı güvenliği açısından önemi vurgulanmıştır.


Sunumun bir diğer önemli noktası, iş uygulamaları ve profesyonellik konusu olmuştur. Mutfak tasarımında kullanılacak malzemelerin seçiminden, işçilik ve detaylara kadar her aşamada profesyonel standartlara uymanın, projelerin başarısında kritik rol oynadığı belirtilmiştir. Özellikle endüstriyel mutfaklarda iş akışını optimize edecek fonksiyonel çözümler sunulmasının, mutfak personelinin iş verimliliğini artıracağı ve işletmelere önemli avantajlar sağlayacağı üzerinde durulmuştur. Sunum, öğrencilerin mutfak tasarımı ve gastronomi sektöründeki güncel gelişmelerle ilgili sorularının yanıtlandığı bir soru-cevap bölümüyle son bulmuştur.


Bu değerli katkıları ve sunumları için Kristal Mutfak firmasından Arian FARAVAR’A teşekkür ederiz.