Antalya Bilim Üniversitesi’nde Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Programı’na başlamadan önce, siyasete ve onun insanların hayatı üzerindeki etkisine bakışım çok temel düzeydeydi. Siyasetin günümüz dünyasının en önemli konularından biri olduğu ve doğru veya yanlış bilgi sağlayan kaynakların bolluğu göz önünde bulundurulduğunda, Program’a katılmak bana güvenilir ve güvenilmez kaynakları ayırt etme bilgi ve becerisini kazandırdı. Gerçekten de, doğru bilgiyi edinmek kolay değil ve Program da bu anlamda bir istisna değil, ancak öğrenciler için akademi ve sosyal bilimler açısından edinilen sonuçları kesinlikle deneyimlemeye değerdir.

Zaid Mohseni / 2024 Mezunu

ABU'da Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Yüksek Lisans Programında öğrenim görmek, hayatımda zenginleştirici, heyecan verici ve macera dolu bir öğrenme deneyimi oldu. Akademik yolculuğum boyunca, küresel siyasi dinamikler ve uluslararası yönetişim yapısının karmaşıklıkları hakkında ileri düzeyde bilgi ve kapsamlı bir anlayış kazandım, teorik bilgileri gerçek dünya siyasi olaylarına uygulama yeteneği geliştirdim, bakış açımı genişlettim ve akademik tartışmalara katılarak küresel sorunların birbirine bağlılığı konusunda derin bir farkındalık geliştirdim. Benim için Üniversitenin en cazip tarafı, uluslararası ortamı, öğretim üyelerinin açıkgörüşlülüğü ve dostluğu ve İngilizce dil becerilerimi geliştirme imkanı sağlaması oldu. Öğretim üyelerinin adanmışlığı ve uzmanlığından etkilendiğimi söylemeliyim. Öğretim üyeleri, kendi alanlarında saygın akademisyenler olmanın yanı sıra öğrencilerinin akademik performansına içtenlikle önem veriyorlar. Tezimi yazmak ve savunmak, benim için hem akademik hem de kişisel olarak dönüştürücü bir yolculuk oldu. Araştırma ve analitik becerilerimi, eleştirel düşünme yeteneğimi, metodolojik yeterliliğimi ve bağımsız çalışma yeteneğimi geliştirdim. Bu yetenekleri kazanmamda, tez danışmanımın katkısı, desteği ve mentörlüğü yadsınamaz. Bu programda öğrenim görmek, uluslararası ilişkilerin dinamiklerine olan ilgimi artırdı ve konuları daha ileri düzeyde çalışma, odağımı derinleştirme ve Almanya'da doktora derecesi elde etme konusunda güçlü bir motivasyon kazanmamı sağladı.

Natali Uyar / 2022 Mezunu