Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2019-2020 Ders Müfredatını Görüntülemek için tıklayınız.
ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ MÜFREDATI (2022 - 2023) |
||||||||||
1. YIL | ||||||||||
1 Güz Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 1001 | GASTRONOMİNİN TEMELLERİ | 3 | 0 | 3 | 4 | |||||
GMS 1003 | GIDA BİLİMİ | 3 | 0 | 3 | 4 | |||||
TRM 1005 | HİJYEN, SANİTASYON VE İŞ GÜVENLİĞİ | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
TRM 1007 | TEMEL OFİS PROGRAMLARI | 1 | 2 | 2 | 5 | |||||
TRM 1009 | TEMEL MATEMATİK | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
HIST 101 | ATATÜRK İLKE ve İNKİLAPLARI I | 2 | 0 | 2 | 2 | |||||
TURK 101 | TÜRK DİLİ I | 2 | 0 | 2 | 2 | |||||
ACE 10X | ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - AKADEMİK İNGİLİZCE | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
TOPLAM | 20 | 2 | 21 | 30 | ||||||
2 Bahar Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 1002 | MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ | 2 | 2 | 3 | 6 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 1004 | BESLENME İLKELERİ | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
GMS 1006 | TEMEL SANAT EĞİTİMİ | 2 | 1 | 3 | 6 | |||||
TRM 1002 | YÖNETİME GİRİŞ | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||
TURK 102 | TÜRK DİLİ II | 2 | 0 | 2 | 2 | |||||
HIST 102 | ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARI II | 2 | 0 | 2 | 2 | |||||
ACE 10X | ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - AKADEMİK İNGİLİZCE | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
TOPLAM | 17 | 3 | 19 | 30 | ||||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | |||||||
TEMEL DERSLER | 9 | 26 | 46 | |||||||
GENEL DERSLER | 4 | 8 | 8 | |||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 2 | 6 | 6 | |||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | |||||||
1. YIL TOPLAM | 15 | 40 | 60 | |||||||
2. YIL | ||||||||||
3 Güz Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 2001 | MUTFAK UYGULAMALARI I | 1 | 3 | 3 | 6 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 2003 | YİYECEK TARİHİ | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GMS 2005 | EKMEKÇİLİK | 1 | 3 | 3 | 4 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 2007 | İÇECEKLER | 3 | 0 | 3 | 4 | |||||
TRM 2001 | YİYECEK ve İÇECEK YÖNETİMİ | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
TRM 2005 | PAZARLAMAYA GİRİŞ | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
*** 201 | ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL I | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
TOPLAM | 17 | 6 | 21 | 30 | ||||||
4 Bahar Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 2000 | STAJ I | 0 | 2 | 1 | 10 | Ön Koşul: GMS 1002 | ||||
GMS 2002 | MUTFAK UYGULAMALARI II | 1 | 3 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 2004 | MENÜ PLANLAMA | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GMS 2006 | PASTACILIK | 1 | 3 | 3 | 4 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
TRM 2004 | MALİYET YÖNETİMİ | 2 | 1 | 3 | 5 | |||||
*** 202 | ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL II | 3 | 0 | 3 | 3 | Ön Koşul: ***201 Yabancı Dil I | ||||
TOPLAM | 10 | 9 | 16 | 30 | ||||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | |||||||
TEMEL DERSLER | 11 | 31 | 54 | |||||||
GENEL DERSLER | 0 | 0 | 0 | |||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 2 | 6 | 6 | |||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | |||||||
2. YIL TOPLAM | 13 | 37 | 60 | |||||||
3. YIL | ||||||||||
5 Güz Dönemi | Teorik | Pratik | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||||
GMS 3001 | MUTFAK UYGULAMALARI III | 1 | 3 | 3 | 6 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 3003 | GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ | 3 | 0 | 3 | 4 | |||||
GMS 3005 | YÖRESEL MUTFAKLAR | 1 | 3 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 3007 | YİYECEK KÜLTÜRÜ | 3 | 0 | 2 | 4 | |||||
TRM 3001 | HİZMET PAZARLAMASI | 3 | 0 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 3XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
*** 301 | ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL III | 3 | 0 | 3 | 3 | Ön Koşul: *** 202 Yabancı Dil II | ||||
TOPLAM | 16 | 0 | 19 | 30 | ||||||
6 Bahar Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 3000 | STAJ II | 0 | 2 | 1 | 10 | Ön Koşul: GMS 2000 | ||||
GMS 3002 | MUTFAK UYGULAMALARI IV | 1 | 3 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 3004 | TÜRK MUTFAĞI | 1 | 3 | 3 | 4 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
KPL 101 | KARİYER PLANLAMA | 1 | 0 | 1 | 2 | |||||
GMS 3XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
*** 302 | ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL IV | 3 | 0 | 3 | 3 | Ön Koşul: *** 301 Yabancı Dil III | ||||
TOPLAM | 10 | 8 | 15 | 30 | ||||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | |||||||
TEMEL DERSLER | 7 | 21 | 43 | |||||||
GENEL DERSLER | 1 | 1 | 2 | |||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 5 | 12 | 15 | |||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | |||||||
3. YIL TOPLAM | 13 | 34 | 60 | |||||||
4. YIL | ||||||||||
7 Güz Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 4001 | MUTFAK UYGULAMALARI V | 1 | 3 | 3 | 6 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 4003 | ULUSLARARASI MUTFAK UYGULAMALARI | 1 | 3 | 3 | 6 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 4005 | BAHÇE ÜRÜNLERİ YETİŞTİRME | 1 | 2 | 2 | 5 | |||||
GMS 4007 | TESİSİ YÖNETİMİ VE TASARIMI | 3 | 0 | 3 | 4 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
USD 100 | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
TOPLAM | 12 | 8 | 17 | 30 | ||||||
8 Bahar Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 4002 | MUTFAK UYGULAMALARI VI | 1 | 3 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 4004 | VEJETARYEN MUTFAĞI | 1 | 3 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 4006 | MEZUNİYET PROJESİ | 3 | 1 | 4 | 5 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | Eşdeğerlilik: TRM 4152 15 AKTS İlgili mevzuat Md. 10 |
||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
TOPLAM | 15 | 7 | 20 | 30 | ||||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | |||||||
TEMEL DERSLER | 7 | 21 | 36 | |||||||
GENEL DERSLER | 0 | 0 | 0 | |||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 7 | 14 | 21 | |||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 1 | 3 | 3 | |||||||
4. YIL TOPLAM | 15 | 38 | 60 | |||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | ||||||
Grup - 0 (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alan Seçmelileri) | ||||||||||
GMS 3011 | GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3013 | GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3015 | TURİZM VE KONAKLAMA SEKTÖRÜ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3006 | DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3008 | ULUSLARARASI MUTFAKLARDA PEYNİR ÇEŞİTLERİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3010 | GIDALARIN DUYUSAL DEĞERLENDİRMESİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3012 | GASTRONOMİ TURİZMİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
TRM 4063 | PAZAR ARAŞTIRMASI | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
TRM 4011 | GIDA VE MEDYA | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4013 | GIDA ETİĞİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4015 | GIDA SEKTÖRÜNDE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
TRM 4056 | RESTORAN OPERASYONU VE GİRİŞİMCİLİK | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4012 | GIDA MEVZUATI | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4014 | İÇECEK KÜLTÜRÜ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4016 | GIDA POLİTİKALARI | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4018 | BANKET VE ZİYAFET YÖNETİMİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4020 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4022 | GASTRONOMİ SEMİNERLERİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4024 | YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4026 | MOLEKÜLER GASTRONOMİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4028 | PROFESYONEL TABAK DİZAYNI | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
Grup - 1 (Mesleki Eğitim Seçmelileri) | ||||||||||
TRM 4152 | GÖLGE YÖNETİCİLİK | 1 | 15 | 8 | 15 | |||||
Grup - 2 (Yabancı Dil Seçmelileri) | ||||||||||
SPA 201 | İSPANYOLCA I | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GRM 201 | ALMANCA I | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
CHI 201 | ÇİNCE I | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
RUS 201 | RUSÇA I | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
SPA 202 | İSPANYOLCA II | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GRM 202 | ALMANCA II | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
CHI 202 | ÇİNCE II | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
RUS 202 | RUSÇA II | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
SPA 301 | İSPANYOLCA III | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GRM 301 | ALMANCA II | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
CHI 301 | ÇİNCE III | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
RUS 301 | RUSÇA III | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
SPA 302 | İSPANYOLCA IV | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GRM 302 | ALMANCA IV | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
CHI 302 | ÇİNCE IV | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
RUS 302 | RUSÇA IV | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
Grup - 3 (Akademik İngilizce Seçmelileri) | ||||||||||
ACE 101 | AKADEMİK OKUMA VE YAZMAYA GİRİŞ | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
ACE 102 | AKADEMİK OKUMA VE YAZMA | 3 | 0 | 3 | 3 | Ön Koşul: ACE 101 | ||||
ACE 103 | SUNUM BECERİLERİ | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
ACE 104 | İLETİŞİM BECERİLERİ | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
ALINDAN DERS SAYISI VE KREDİ TOPLAMI | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | |||||||
56 | 149 | 240 | ||||||||
Form No: ÜY-FR-1053 Yayın Tarihi: 25.08.2021 Değ.Tarihi: -Değ. No: 0 |