Antalya Bilim Üniversitesi, uluslararası iş birliği anlaşmaları ile öğrencilerine yeni fırsatlar sunuyor.

CIFAL York ile İşbirliği (Kanada) Antalya Bilim Üniversitesi, CIFAL York ile iş birliği anlaşması imzaladı. CIFAL York, 2020 yılında York Üniversitesi tarafından Birleşmiş Milletler Eğitim ve Araştırma Enstitüsü (UNITAR) ve York Bölgesi iş birliğiyle kuruldu. Anlaşma, ABÜ Rektörü Prof. Dr. Semih EKERCİN tarafından imzalandı. CIFAL York, BM Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri doğrultusunda afet riski, acil durum yönetimi, insani eylemler, sağlık, kalkınma, çevre ve iklim değişikliği gibi alanlarda eğitim ve araştırma olanakları sunuyor. İş birliği, Afet ve İnsani Yardım Simülasyonu Yaz Kursu, Afet ve İnsani Müdahale için Yapay Zeka ve İklim Değişikliği Yer Değiştirme Diyalogları Konuşma Serisi gibi etkinliklerle başlayacak. Ayrıca yaz okulları, kısa kurslar, araştırma, bilgi paylaşımı ve hareketlilik faaliyetlerinde de iş birliği yapılacak. Program, ABÜ’den Prof. Dr. Mehmet AKTAN ve Prof. Dr. Mohammad KHOSHNEVISAN tarafından yönetilecek.

Avila Üniversitesi ile İşbirliği (ABD) Antalya Bilim Üniversitesi, ABD'de prestijli bir kurum olan Avila Üniversitesi ile yeni bir anlaşma imzaladı. Bu iş birliği, ABÜ öğrencilerine üç heyecan verici fırsat sunuyor: Avila Üniversitesi’nde yaz okulu programlarına katılmak, bir dönem veya bir akademik yıl boyunca değişim öğrencisi olarak eğitim görmek ve ABD'de staj yapma imkânı. Bu programlar, öğrencilerin akademik ve kültürel deneyimlerini zenginleştirirken, küresel iş piyasasında rekabet avantajı sağlayacak pratik deneyimler edinmelerine olanak tanıyor.

K.Kulazhanov Kazak Teknoloji ve İşletme Üniversitesi ile İşbirliği (Astana, Kazakistan) Antalya Bilim Üniversitesi, K. Kulazhanov Kazak Teknoloji ve İşletme Üniversitesi ile yeni bir iş birliği başlattı. Bu ortaklık, ABÜ öğrencilerine staj programları, yaz okulu ve değişim programları gibi birçok fırsat sunuyor. Öğrenciler, Kazakistan’daki önde gelen şirketlerde staj yaparak pratik deneyim kazanabilir, farklı bir akademik ortamda eğitim alarak global bağlantılar kurabilir ve bir dönem veya bir yıl boyunca değişim öğrencisi olarak eğitim görebilirler. Bu iş birliği, öğrencilere uluslararası deneyim kazandırmayı amaçlıyor.

Bu anlaşmalar, Antalya Bilim Üniversitesi'nin öğrencilerine en iyi uluslararası fırsatları sunma konusundaki kararlılığını göstermektedir.