PROGRAM HAKKINDA BİLGİ

İHA pilotu yetiştirme kursu; İHA pilotu adaylarına ulusal mevzuata uygun olarak İHA pilotu eğitimleri vermeyi, İnsansız Hava Aracı sistemlerini kullanabilme nitelik ve becerilerini edindirmeyi amaçlamaktadır. İçeriği, SHT-İHA ulusal talimatında belirtildiği gibidir.

İNSANSIZ HAVA ARACI SİSTEMLERİ TALİMATI (SHT-İHA) Madde 5 :İHA0: Azami kalkış ağırlığı 500 gr (dâhil) – 4kg aralığında olan İHA’lar,   İHA1: Azami kalkış ağırlığı 4 kg (dâhil) – 25 kg aralığında olan İHA’lar.

EĞİTİM İÇERİĞİ

Toplamda 45 Saat Eğitim bunun  36 saat teorik ders,  9 saat uygulama şeklindedir.

Eğitim 5 gün teorik (Markantalya Kampüs)

1 gün uygulama (Döşemealtı Ana Kampüs) olacak şekildedir.

EĞİTİMCİLER:

-  Antalya Bilim Üniversitesi Sivil Havacılık Lisanslı  Profosyonel eğitmenler  tarafından verilecektir

KİMLER KATILABİLİR

1. ÖN KOŞULLAR
      1. Minimum Yaş

Başvuru sahibi;

1. Ticari; İHA0 sınıfı pilot lisansı için en az 12 yaşında ve İHA1 sınıfı pilot lisansı için en az 15 yaşında olmalıdır.
      1. Sağlık
  2. Ticari İHA0 ve İHA1 sınıfı pilot adayları için, B sınıfı sürücü olur sağlık raporu gereksinimlerini karşılayan sağlık raporu
      1. Diğer Ön Koşullar
  1. Ticari İHA0 ve İHA1 sınıfı pilot adayları için,
  1. TC Kimlik Numarası.
  2. İsim-Soyisim ve ikametgah bilgileri.
  3. Telefon, e-posta, vb İletişim bilgileri.
  4. Nüfus Cüzdanı sureti.
  5. 18 yaşından büyükler için arşiv kayıtlı adli sicil belgesi.
  6. 18 yaşından küçükler için ileride doğabilecek hukuki ve cezai sorumlulukları kabul ettiklerine dair kanuni mümessillerince noterde tanzim ve tasdik edilmiş taahhütname.

Eğitim Saati: 45 Saat

Eğitim Yeri

Antalya Bilim Üniversitesi Şehiriçi Yerleşkesi Mark Antalya 7.kat.

İletişim Bilgileri

Sürekli Eğitim Merkezi, Tahılpazarı Mah. Adnan Menderes Bulvarı No:84 Muratpaşa / ANTALYA

Telefon: 0 242 245 02 45

GSM: 0549 808 66 85

E-mail: sem@antalya.edu.tr

Ön başvuruhttps://sem.antalya.edu.tr/tr/basvuru

NOT: Sınıflarımız yeterli kontenjan sağlandığında gelen talepler doğrultusunda haftaiçi akşam & Haftasonu gündüz programları şeklinde açılacaktır.