Gençay SEVİM

    Gençay SEVİM

  • E-Posta Adresi

    gencay.sevim@antalya.edu.tr

Gençay SEVİM

Doktora
Eskişehir Teknik Üniversitesi
Yüksek Lisans
Akdeniz Üniversitesi
Lisans
Orta Doğu Teknik Üniversitesi

Gençay SEVİM, lisans eğitimini 2014 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Fizik Bölümü'nde tamamlamıştır. Yüksek lisans derecesini 2016 yılında Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Biyofizik Ana Bilim Dalı’ndan almıştır. Doktora derecesini de 2023 yılında Eskişehir Teknik Üniversitesi İleri Teknolojiler Ana Bilim Dalı Nanoteknoloji Programından almıştır. Anadolu Üniversitesi bünyesinde Türkiye’nin ilk kurulan ve sonradan Eskişehir Teknik Üniversitesi bünyesine geçen Nanoteknoloji programının ilk doktora mezunudur. Ayrıca 2017 yılında hayata geçirilen YÖK 100/2000 Doktora Bursu’nun Nanobiyoteknolojik Güdümlü İlaçlar alanındaki ilk bursiyerlerinden biridir.

Biyofizik alanındaki yüksek lisans eğitimi süresince medikal görüntüleme sistemleri üzerine yoğunlaşmış ve bu bağlamda meme kanserini teşhis etmeye yönelik bir medikal görüntüleme sistemi olan difüz optik tomografi (DOT) sisteminin optik tasarımı ve yazılımının geliştirmesi üzerinde çalışmıştır. Ayrıca bu süreçte Tübitak 1003 desteği kapsamında desteklenen “Testis Torsiyonunun Teşhis Edilmesi için Optik Bir Sistemin Geliştirilmesi ve Klinik Çalışmalarda Test Edilmesi” başlıklı projede bursiyer olarak görev almıştır.

Nanoteknoloji alanındaki doktora eğitimi süresince kanser tedavisine yönelik nanobiyoteknolojik hedefli ilaç taşıyıcı sistemler üzerine yoğunlaşmış ve hedefleme ajanı olarak kullanılan Manyeto-Elektrik Nanoyapıların sentezini, karakterizasyonunu ve in-vitro deneylerini gerçekleştirerek etkinliklerini araştırmıştır. Bu bağlam da Anadolu Üniversitesi Genel Amaçlı Bilimsel Araştırma Projesi olarak destek alan “Multiferroik Özellikli Nanoparçacık Tabanlı İlaç Taşıyıcı Sisteminin Geliştirilmesi ve Değerlendirilmesi” projede araştırmacı olarak görev almıştır.

2024 yılı Ocak ayı itibariyle Tübitak 1001 desteği kapsamında desteklenmeye hak kazanan “Meme Kanserinde Neoadjuvan Kemoterapi Yanıtını Değerlendirmek için LED Difüz Optik Tomografi Sisteminin Geliştirilmesi ve Klinik Çalışmada Test Edilmesi” ve 2024 Mayıs ayı itibariyle Tübitak 1002 desteği kapsamında desteklenmeye hak kazanan “TENMAK Proton Hızlandırıcısında Üretilebilecek Potansiyel Radyoizotopların Üretim Parametrelerinin Belirlenmesi” başlıklı projelerde araştırmacı olarak görev almaktadır.

Medikal görüntüleme, rekonstrüksiyon algoritmaları, görüntü işleme, biyoteknoloji ve biyofizik alanlarında uluslararası/ulusal hakemli dergilerde 9 makalesi ve 1 kitap bölümü yayınlanmıştır. Uluslararası Bilimsel Toplantılarda 8 adet sunulmuş bildirisi mevcuttur. CA18103 numaralı “(INNOGLY) Innovation with Glycans new frontiers from synthesis to new biological targets” başlıklı Avrupa COST aksiyonunun 2 çalışma grubunda ve CA18132 numaralı “Functional Glyconanomaterials for the Development of Diagnostics and Targeted Therapeutic Probes” başlıklı aksiyonunun da 2 çalışma grubunda gruplarında yer almıştır.

2020-2023 yılları arasında Ufuk Üniversitesi’nde Öğretim Görevlisi olarak çalışmıştır. 2023 Eylül ayında da Antalya Bilim Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Tıbbi Hizmetler ve Teknikler Bölümü, Optisyenlik Programı’na Dr. Öğretim Üyesi atanmıştır ve bu tarihten itibaren olarak görevini sürdürmektedir.

Araştırma Alanları

• Mikro & Nano Sistemler,

• Nanoelektronik ve Nanoelektromekanik Sistemler,

• Nanobiyoteknolojik İlaç Hedefleme Sistemleri,

• Kanser Tedavisinde Nanoteknolojik Yaklaşımlar,

• Multiferroik ve Manyetoelektrik Yapılar,

• Medikal Görüntüleme Sistemleri,

• Rekonstrüksiyon Algoritmaları,

• Kanser Biyofiziği ve Nanoteknolojisi,

• Tıbbi Fizik,

• Biyofizik